Thursday, February 19, 2009

Thank you ALLAH...

Alhamdulillah, pagi tadi, selesai test Pathology for Respiratory System..walaupun resultnya tak seberapa, I accept this sebagai satu tanda yang Allah nak suruh diri ini berusaha dengan lebih kuat lagi..Kengkadang kita merasakan usaha kita dah cukup and meletakkan seluruh pengharapan dan keyakinan kita kepada usaha kita itu..tanpa kita sedari bahawa pengharapan dan keyakinan itu selayaknya hanya utk Allah swt. Usahalah sekuat mana pon, jika bukan kerana keizinanNya, kita takkan dapat mengecapi sesuatu yg kita inginkan..

Petang tadi, Alhamdulillah, selesai my first presentation for Duodenal Ulcer..under Gastrointestinal System..Alhamdulillah, setinggi-tinggi kesyukuran padaNya, kerana Dia telah mempermudahkan diriku..

So, esok jumaat, memang takdak kelas..My next class will be on Monday. Walaupun pada hakikatnya, nampak mcm cuti panjang, tapi, next week I'm having Listening and Reading Test on Monday and also Test 2 for Medical Imaging 4.. It's seems that, every week is a hectic week for me..at least, every Monday, we'll having 3 test(mandarin, instrumentation and sectional anatomy), on Wednesday 1 test (Medical Imaging 4) and on Thursday 1 test (Pathology). Every weeks, my schedule is always the same..test,test and test..

Tapi, itulah hakikat kita sebagai pelajar..To look on the +ve side, I always told my rumate,
"Alhamdulillah lecterur wat test tetiap minggu. At least, kita berusaha untuk setiap test. And it will help us very much becoz bila dkt2 final nanti, takdela kelam kabut nak cover all those topics..baru kelam kabut nak wat nota and all those things..bila dah test tetiap minggu, our notes pon mmg da siap n ready utk revision bila2 masa.."

Setiap yang berlaku ada hikmahnya and selalu2lah think positive..

Buat kawan2ku, classmate2 tersayang..
Betulkanlah niat kita belajar semata2 hanya keranaNYa..bkn semata2 utk mengejar A.D..Bila kita belajar hanya keranaNya, i.Allah dia akan membantu kita dalam setiap langkah perjuangan kita ini..Semoga kalian cekal dan tabah menghadapi test tetiap minggu ni..walaupun, wajah2 kita sume dah kelat semacam je tetiap kali masuk kelas, ingatlah, kesabaran kita dalam perjuangan ini tetap dikira olehNya sebagai amal2 soleh disisiNya..Chaiyuk2..
Semoga Allah permudahkan kita...
1 comment:

  1. Salam, ana dtg ziarah :D
    Seronok bila dgr ada teman seperjuangan yg turut sama bergandingan nnt bila masuk di alam kerjaya.
    xsabar rasanya nk bergandingan dgn kalian, sama2 menyampaikan al haq tetapi dgn cara yg berbeza.
    rindu ntum semuaa...~~

    ReplyDelete